Krátce před osmou hodinou večerní se podařilo záchranářům přemluvit mladíka, aby od svého sebevražedného úmyslu skočit z děčínského Tyršova mostu, upustill. Mladík se záchranáři nastoupil na plošinu, jež ho transportovala na zem. Tam si ho ihned převzali lékaři. Po necelých čtyřech hodinách tak skončila akce, která zaměstnala policisty, strážníky, lékaře i hasiče.

Městští strážníci jako první mladíka na mostě objevili po šestnácté hodině hodinou díky kamerovému systému. Spal za mříží, která má zabránit tomu, aby lidé na mostní oblouk lezli. Mladík před strážníky utekl daleko za mříž. Přemluvit ho k návratu se nepodařilo ani policejnímu vyjednavači. Před ním sebevrah utekl až na špičku mostního oblouku. Tam dvě hodiny seděl a pokuřoval.

Skoncovat se životem se rozhodl údajně kvůli tomu, že ho opustila dívka. Potvrdili to mladíkovi kamarádi, kteří na most přišli. Před činem se údajně posilnil alkoholem. Dívka přišla také. "Dejte mi pokoj, nechte mě být," odbývala dotazy. Zda s mladíkem mluvila, není jasné, protože policisté most uzavřeli a lidi i novináře vyhnali za policejní pásky. Dívka ale velmi brzy z místa odešla.

"Byla to velmi náročná akce, víc se k tomu zatím vyjadřovat nebudu," řekl policejní vyjednavač Petr Mácha.

Michaela Hlinková

Alice Klaubenschalková