Rodák z Tchuly ve státě Mississippi popsal svůj basketbalový příběh pro klubový web svého nového týmu. Prozradil i to, že ho trénoval otec a že to nebyl žádný med. „Hrával jsem na postu rozehrávače. Až do osmého stupně byl mým trenérem můj otec, jenž byl na mne velmi přísný a nedával mi kredit ani po nejpovedenějších zápasech. Když jsem byl na desátém stupni, můj otec se stal hlavním trenérem na mé střední a já jsem mu s týmem v seniorském roce pomohl získat jeho první prsten za vyhraný státní šampionát," vzpomíná křídelník, který na střední vynikal i ve fotbale. „Musel jsem s ním však skončit, abych se plně soustředil na basketbal a mohl se ještě zlepšovat," vysvětluje.

Dalším krokem byla junior college – Holmes Community College. „Po absolvování junior college jsem šel na Alcorn State University, kde jsem strávil poslední dva roky. V seniorském roku jsme jako tým měli výtečnou sezonu. Po dvou letech jsem odpromoval a obdržel titul." Ve svém druhém roce na univerzitě měl průměr 12 bodů. Wilson byl s 31 minutami nejvytíženějším hráčem a druhým nejlepším střelcem týmu, se kterým vybojoval druhé místo v konferenci SWAC.

Basketbalista s charakteristickým afro účesem se po promoci rozhodl vyrazit přes Atlantik. Děčín je jeho prvním evropským angažmá. „V tuto chvíli byl Děčín jediný tým, od něhož jsem dostal nabídku. Z mého rozhovoru s trenérem jsem nabyl dojmu, že jsme už začali určitou vazbu. Krátce jsme probrali, jaké jsou jeho představy a co očekává od svých hráčů, a od té chvíle jsem se začal cítit velmi komfortně. Věřím, že Děčín bude mým novým domovem. Budu dělat, co bude třeba, abych pomohl klubu," vzkázal fanouškům.