Nakonec ale museli po porážce 81:83 v prodloužení sklopit hlavy. „Mám smíšené pocity. Bylo v našich silách Nymburk porazit. Tři čtvrtě zápasů jsme byli lepší. Pak jsme přestali hrát svou hru, nevycházely nám protiútoky, útočilo se do postavené obrany. To se nám pak vym-stilo," litoval děčínský rozehrávač Tomáš Vyoral. „Já z toho mám docela dobrý pocit. První půle byla až moc fantastická, bylo super udržet Nymburk na tak nízkém čísle. Po změně stran ale hosté utáhli šrouby, my jsme se začali málo pohybovat s míčem, bylo to najednou statické. Nymburk se na nás dotáhl a v prodloužení prokázal svoje zkušenosti," pravil Pavel Houška.

Severočeský pivot v prodloužení díky dvěma trojkám dostal své barvy do vedení.

Jenže pak přišel trojkový pokus Hrubana. Míč do koše nespadl, ale dle sudích se faulu dopustil právě Tomáš Vyoral. Nejlepší nymburský střelec v utkání (29 bodů) pak proměnil všechny tři trestné hody. „Já se ho snažil blokovat. Ani nevím, jestli tam byl vůbec nějaký kontakt. Posoudit takovou situaci v poslední minutě jako faul… Neřeknu, kdybych na něj spadl celým tělem. Ale tohle měli podle mě rozhodčí pustit," měl jasno odchovanec Sokola Pražského. „Tohle nemůžu komentovat. Rád bych, ale nejde to," pousmál se Houška.

Děčín si ale rozhodně napravil reputaci z prvního vzájemného zápasu, když v Nymburku prohrál 88:39. „Teď jsme k tomu přistoupili tak, že můžeme Nymburk porazit. Nejsou neporazitelní, což se ukázalo v Pardubicích. I proto nás ten výsledek mrzí," hlesl Vyoral.

Basketbalový vládce nejvyšší soutěže „musí" letos odehrát všechny zápasy základní části. Může se to projevit na jeho výkonnosti? „Je pravda, že ten program mají náročnější. Na druhou stranu mají širší a kvalitnější lavičku než ostatní týmy. Spíše záleží na tom, jak k ligovým zápasům přistoupí Američani. Myslím si, že dávají větší důležitost evropským pohárům," pravil čtyřiadvacetiletý rozehrávač. „Je to možné. Až jim odpadne Liga mistrů, bude svou výkonnost v lize stupňovat. Jejich zápasy pak budou mít jiný charakter," myslí si Houška.

Parta trenéra Pavla Budínského má teď menší zápasový odpočinek, do akce jde 27. prosince, kdy hraje v Opavě. Děčín zatím drží v lize třetí místo, navíc je stále ve hře o Český pohár.

„Můžeme být spokojení. Bylo tam sice pár zbytečných porážek. Ale to je sport. Bojujeme o druhé až třetí místo. Na takových příčkách jsme se chtěli pohybovat. V Opavě chceme jednoznačně vyhrát," dodal Vyoral.

„Český pohár zatím dobré, v lize spíše horší než lepší. Na druhou stranu jsme na medailové příčce, takže je to vlastně docela dobré. Kdybychom porazili Nymburk, mohli jsme se dotáhnout na Pardubice. To je škoda," uzavřel vše zkušený pivot Pavel Houška.