Jako by první semifinálové utkání ani neskončilo… Oba týmy totiž opět rozehrály urputnou obrannou bitvu. S jediným rozdílem. Do druhého duelu nastoupili Válečníci v bílých dresech a hodně sebevědomí.

Jenže mírné vedení udrželi pouze pět minut. Potom se přes ně domácí přehnali (ze 7:11 na 17:12). Děčín stačil ještě v první čtvrtině vyrovnat, ovšem druhou sehrála lépe Beksa. V jednu chvíli se poprvé v sérii dočkala dvojciferné injekce.

Po změně stran spustili Severočeši severní vítr a rychle se z minus osmi dostali do plus čtyř. Pardubické akcie ale vytáhl na basketbalové burze Viktor Půlpán. Třemi trojkami v řadě vrátil domácím vedení. A v závěrečném dějství parádní představení gradovalo. Za delší konec lana tahali Východočeši, kteří si udržovali více než pětibodový náskok.

Slibně rozestavený děčínský hrad se zhroutil po pěti faulech Tomáše Vyorala. Pak už domácí drželi otěže pevně ve svých rukou.

Tomáš Bartošek, trenér Pardubic: „Oproti prvnímu utkání se nám dařilo poněkud lépe. Zlepšili odstavování hráčů soupeře při útočném doskoku. A to byl jeden z klíčových faktorů. Zápas se vyvíjel jako na houpačce. Chvilku jsme byli nahoře my, chvíli Děčín. Bojovalo se, k vidění bylo hodně soubojů. Důležité bylo, že jsme v nich neuhýbali. Na konci třetí čtvrtiny jsme překlopili skóre na svojí stranu a možná zásluhou větší zkušenosti, kterou jsme nasbírali v průběhu celé sezony, jsme vedení udrželi až do konce. Stav je 1:1. My se teď musíme co nejlépe připravit na sobotní zápas v Děčíně."

Pavel Budinský, trenér Děčína: „S naším výkonem jsem spokojen. Pro nás to bylo další pěkné utkání, plné neuvěřitelných zvratů, situací a zajímavých soubojů. Série se vždy odvíjí od toho, který hráč v daném zápase dokáže svému týmu pomoci. My jsme dnes měli problémy, protože náš ústřední rozehrávač Tomáš Vyoral nasbíral v prvním poločase čtyři fauly. Takže jsme ho museli logicky stáhnout ze hry. Ostatní ale hráli dál s hlavou nahoře. Ondra Šiška bojoval a naše hra vypadala pěkně. Oba týmy hrály dobře a dlouho to bylo otevřené. V klíčových pasážích, kdy jsme na tom mohli být lépe než plus čtyři body, tak jsme udělali nějaké nevynucené ztráty. A Pardubice jsou natolik zkušené, aby toho využily. Jako v případě trojek Viktora Půlpána nebo háků Kamila Švrdlíka. To je play off. Je bomba se na takové akce dívat. Mohli jsme získat výhru číslo dvě, ale Pardubice prostě byly o pár bodů lepší a v závěru si už výhru pohlídaly."

SEMIFINÁLE PLAY OFF

2. zápas: BK JIP Pardubice – BK Armex Děčín 72:63 (21:18, 34:28, 49:45)

Body: Autrey 21, Půlpán 12, Švrdlík 11, Pandula 10, Wall 9, Burnett 5, Nečas 4 – P. Houška 16, Šiška 13, Pomikálek 8, Bažant 6, J. Houška 6, Landa 4, Ježek 4, Palyza 3, Vyoral 3. Rozhodčí: Vyklický, Dolinek, Blahout. Fauly: 23:23. Pět chyb: 35. Vyoral (D). Trestné hody: 26/16 – 21/12. Trojky: 8:7. Doskoky: 38:43. Diváci: 1311. Nejlepší hráč: Viktor Půlpán (P). Stav série: 1:1.