„Čeká nás velmi těžké utkání s bouřlivou atmosférou, která mě vždy baví. Jistě to bude mít všechny atributy našeho vzájemného souboje – velké střely, velké souboje jeden na jednoho, hodně emocí," těší se na basketbalový svátek trenér Válečníků Pavel Budínský.

Jeho družina mívá v derby navrch, v posledních třech sezonách se však Pandám podařilo Děčín vždy alespoň jednou doma udolat.

DOMA JEŠTĚ NEPROHRÁLI

I teď může Sluneta pomýšlet na skalp rivala, zvlášť když letos doma ještě nepadla. „Věřím, že po facce, kterou nám uštědřil USK, se dáme jako tým dohromady a s agresivitou soupeře se vyrovnáme lépe než v předešlém zápase. V útoku bychom měli být o dost chytřejší a především produktivnější. Pouze toto je cesta k úspěchu," nabádá kouč Ústí Antonín Pištěcký.

„Ústí předvádí velmi dobrý basketbal, protože se mu podařilo poskládat kvalitní tým. Musíme se na to připravit a zkusit utlumit jejich útočný apetit," zná klíč k úspěchu Budínský, jehož tým opět požene víc než stovka děčínských fanoušků. Pondělní televizní hit vypukne v Ústí od 18.00.