Severočeští basketbalisté mohou ve středu přidat další vítězství v řadě za sebou. Děčínští Válečníci se čtyři dny po domácím úspěchu nad Ostravou představí znovu ve své hale proti Svitavám (18.00) a ústecká Sluneta se pokusí dobýt horkou palubovku ostravské Nové huti (17.00).

Obě dosavadní výhry v sezoně bral Děčín doma a dnes bude ve své pevnosti usilovat o další v řadě. „Svitavy na začátku sezony podávají velmi dobré výkony a v posledním zápase málem překvapily favorizované Pardubice, které nakonec urvaly vítězství až v prodloužení," varuje před soupeřem děčínský křídelník Lukáš Bažant. „Tuři mají několik posil jak na pozici rozehrávače, tak na pivotu, a rozhodně očekávám těžké a náročné utkání. Pokud však budeme hrát s energií a soustředěním tak jako v minulém zápase, měli bychom potvrdit roli favorita."

Už třetí výhru po sobě může dnes získat Ústí, které se vydalo na dlouhou cestu do Ostravy. Po prohře s Nymburkem se Sluneta naladila na vítěznou notu doma s Opavou a o víkendu v tom pokračovala v Kolíně. Jak se dnes vypořádá s Novou hutí? „Tým Ostravy je v domácím prostředí velmi silný, navíc budou jistě chtít předvést lepší výkon než v posledním utkání v Děčíně. My budeme muset hrát velmi disciplinovaně, abychom mohli vůbec pomýšlet na vítězství. Případná výhra na ostravské palubovce by byla velkým úspěchem," ví ústecký trenér Martin Stavěl.

Specifickou příchuť bude mít zápas pro předsezonní posilu Severočechů Admira Aliče, který nastoupí proti svému bývalému týmu. „Čeká nás nevyzpytatelná Ostrava, která hraje velmi dobře před svými fanoušky, doma dokáží porazit téměř každého. Uvidíme, jak se náš tým vypořádá s dlouhou cestou. Pokud dotáhneme zápas do vyrovnané koncovky, můžeme pomýšlet na výhru," pravil Alič.