Doma vyhráli 61:58, na Folimance se radoval USK 84:81 po prodloužení. Oba duely skončily o tři body a třetí drama se 4. kole nadstavby Národní basketbalové ligy očekává i ve středu 1. března. Hrát se bude od 18:00.

„Zápasy s USK bývají velmi bojovné, o agresivní hře a velkém úsilí na obou polovinách hřiště netřeba mluvit," řekl děčínský trenér Pavel Budínský.

„USK je mladý tým, který se opírá o disciplinovanou hru v útoku, kde vyčnívá hlavně Bohačík, a velmi dobrou obranu. My jsme doma favorité a budeme to chtít určitě předvést i na hřišti," doplnil kouče Tomáš Vyoral, rozehrávač BK Armex Děčín.

„Děčín v nadstavbové skupině nejprve ve druhém prodloužení zdolal Opavu a v jeho posledním představení padl na půdě Pardubic. Letošní sezona potvrzuje, že je mnohem silnější doma před vlastními fanoušky, kteří vytváří vždy bouřlivou atmosféru," ocenil kouzlo haly v Maroldově ulici Jan Pospíšil, asistent trenéra USK Praha.

Hosté však nejedou na sever Čech s žádnou poraženeckou náladou, naopak! „S loňskými finalisty se budeme snažit držet krok. Chceme potvrdit zlepšující se momentální formu,," dodal Pospíšil. Vysokoškolákům bude kvůli bolestem v tříslech chybět hráč na pozice jedna či dva Marek Mareš.