Historicky nejúspěšnější základní část Národní basketbalové ligy by děčínští Válečníci rádi ještě více vyšperkovali. Po hladkém čtvrtfinálovém vyřazení Ostravy 3:0 na zápasy svěřenci trenéra Pavla Budínského v pondělí rozehrají už semifinále NBL proti silnému Prostějovu. První zápas se hraje v děčínské hale v Maroldově ulici od 20:30.

„Postoupit mezi poslední čtyři a hrát o medaile byl motivační cíl, který se po dlouhé a náročné cestě podařilo naplnit. Jsem rád, že naši fanoušci uvidí další kvalitní zápasy," řekl Pavel Budínský, trenér BK Děčín.

Prostějov už dvakrát vystavil stopku v semifinále - více ZDE!

Série se hraje stejně jako 1. kolo play off pouze na tři vítězné zápasy. Výhodu prvního a případně pátého zápasu před vlastním publikem mají Válečníci, kteří skončili po základní části ligy druzí, Prostějov těsně za nimi třetí.

„Moc si přejeme finále NBL v Děčíně a pro postup uděláme vše. Pečlivá příprava a maximum na hřišti. Série s Prostějovem nemá jasného favorita, ale my máme výhodu – více než tisícihlavý dav v hledišti děčínské basketbalové haly. Potřebujeme tři vítězství. Jedna výhra, jedna porážka nic neřeší, dvě výhry znamenají blízkost finále, ale ne postup. Jen tři výhry a nic víc. Prostějov je silný tým, s širokým kádrem a pestrou hrou. Každý zápas i celá série bude náročná," prorokoval na klubovém webu zkušený pivot Robert Landa.

„Ano, dá se očekávat velmi těžká série, která bude velmi fyzická – a hodně důležité bude vyhrávat domácí zápasy, neboť vyhrát na jejich palubovce bude ještě těžší," uvedl americký rozehrávač v děčínských službách Anthony Tucker.

Válečníci vs. Orli: Nejvíce bolela pohárová porážka - více ZDE!

„Alfou a omegou pro nás bude zdravotní stav všech hráčů, především kapitána Jakuba Houšky, jenž se víceméně ve čtvrtfinálové sérii nezapojil do hry. Síla Prostějova je především hmatatelná a evidentní v podkošové sestavě, která se výrazně vyztužila s návratem Kamila Švrdlíka v polovině sezony. Zároveň však vidím sílu i v perimetrových hráčích, kde výrazně vyčnívá Dylan Talley. Celkově ale nesou tým hráči, jež jsou spolu dlouho, myslím tím Radka Nečase, Romana Marka, Pavla Slezáka a Kamila Švrdlíka," konstatoval děčínský kouč.

Semifinále právě začíná!