Fanoušci dvě minuty před koncem povstali a Válečníky odměnili potleskem ve stoje. Za výhru 74:60. Druhý zápas se koná na stejném místě ve středu, série se hraje na čtyři výhry.

„Naši fanoušci dnes viděli, jak velký rozdíl je mezi play-off a nadstavbou. Play off se musí hrát, jak jsme hráli dneska my. Chtěl bych svým hráčům poděkovat, protože odvedli výbornou práci. O výsledku rozhodly liché čtvrtiny. Do úvodní jsme dali energii, snažili jsme se poctivě bránit a hrát důrazně. Druhá čtvrtina byla horší, ale třetí byla finálním důvodem, proč jsme vyhráli. Za třicet minut jsme dostali jen čtyřicet bodů, což je také vynikající vizitka. Pak už se to jen dohrávalo. Dnešní vítězství je důležité pro naše sebevědomí, do utkání číslo dvě ale musíme jít s pokorou. A že budeme tím dravcem, který doma získá doma druhý bod. Vím ale samozřejmě, že to bude úplně jiné utkání," řekl děčínský trenér Pavel Budínský.

Fanoušci Válečníků se bavili na prvním zápase play off - více ZDE.

„Děčín vyhrál zaslouženě, víc bojoval než my. Z naší strany to nebylo ono. Překvapil mne náš přístup, jedna velká nekoncentrovanost. Zápas se rozhodl v průběhu druhé a třetí čtvrtiny," uvedl kolínský kouč Predrag Benaček.

„Dařilo se nám z dálky, dali jsme nějaké trojky. Rozhodující bylo i naše nasazení, protože obranou můžeme vyhrát celou sérii. Udržet tak útočný týmem jako je Kolín na 60 bodech je dobrá vizitka. Ale je to jen jeden zápas. Zítra jedeme zase od stavu 0:0 a půjdeme zase za vítězstvím," dodal nejlepší hráč utkání děčínský Jakub Krakovič.

BK ARMEX Děčín - Geosan Kolín 74:60 (23:8 38:28 63:40)

Nejvíce bodů: P. Houška 14, Palyza 12, Pomikálek 10, Krakovič a J. Houška 9 - Číž 12, Horák a Kerr 11, Machač 7. Diváci: 960. Stav série: 1:0.