Počtvrté v sezoně narazili na nymburský kolos. A počtvrté basketbalisté Děčína prohráli. Tentokráte na půdě obhájce titulu 75:111.

„Nymburk předvedl obrovský rychlík – fyzično, důraz, kreativitu zahraničních hráčů plus chytrost a zkušenosti českých hráčů. Už po prvním poločase bylo jasné, že nevyhrajeme, protože jsme dostali šedesát tři bodů," litoval děčínský trenér Pavel Budínský.

Jeho svěřenci drželi krok do stavu 16:15. Zbytek prvního poločasu jim ale hrubě nevyšel. „Nechali jsme si strašným způsobem utéct začátek. Chvilku to vypadalo nadějně, ale pak jsme mohli vidět, jak to vypadá, když se běhá do rychlých protiútoků," podotklo děčínské křídlo Tomáš Pomikálek.

Po změně stran se Válečníci zlepšili, Nymburk si ale svůj náskok pohodlně pohlídal. „Útočný výkon ve druhé půlce nebyl úplně ideální," přiznal po utkání nymburský Vojtěch Hruban, který byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

Děčín se bohužel nevyhnul nepopulární „stovečce." Nymburk tak v tuzemské soutěži dosáhl po třinácté v sezoně na sto a více bodů. Po poločasové přestávce jsme se trochu zmobilizovali, protože jsme nechtěli dopadnout jako v tom našem prvním vzájemném utkání. Jsem rád, že duel jsme dohráli opticky tak, jak jsme ho dohráli. Pro diváky to byl hezký zápas, padlo hodně bodů a byly k vidění pěkné akce, a to i z naší strany," dodal Budínský.

Děčín drží třetí místo, čtvrtý USK Praha se ale nebezpečně přibližuje.

Basketball Nymburk – BK ARMEX Děčín 111:75 (29:17 63:33 81:55)
Nejvíce bodů: Hruban 18, Allen 14, Benda 12, Welsch 12, Kříž 11 – Palyza 18, Pomikálek 15, P. Houška 11, Krakovič 10. Diváci: 690.