V novém roce má skvělou bilanci – čtyři zápasy, čtyři výhry! Po výhře nad Varnsdorfem, ještě loni účastníkem 2. ligy, mu patří druhá příčka. Naopak Slovan, který vyhrál jen dvakrát, se krčí na předposledním místě tabulky.

Varnsdorf je jedním z nejtvrdších týmů soutěže. O tom svědčí i to, že teplický hráč Wiedner proti němu nechtěl nastoupit. „Prý se nehodlá nechat zmrzačit," prozradil Daniel Vlček, rychlý teplický štírek. Teplicím navíc chyběl kapitán a hrající trenér Eisner, jehož na lavičce nahradil Suska, který v týdnu úspěšně dokončil inženýrské studium ekonomie.

„Zápas si chtěl užít jen jako trenér, na palubovku nešel. Věděli jsme, že nás i vinou oslabení čeká těžký duel, Varnsdorf je opravdu náročný sok; střetnutí s ním jsou vždy vyhrocená, dokud se nenecháváme mlátit, tak je to vždy vyrovnané. Začali jsme s vysokou sestavou, ale jim tyhle souboje s pomalejšími hráči vyhovují, takže to byl až do půle vyrovnaný duel," líčí Vlček průběh utkání.

Hosté to domácím poměrně usnadnili, jelikož nebyli kompletní. „Na hřišti bylo jen pět hráčů A týmu a dva z kategorie U 19," podotkl varnsdorfský trenér Jiří Beran.

Teplice začaly mít po obrátce navrch, na palubovku totiž začínaly posílat pohyblivější hráče, se kterými měli Varnsdorfští problémy. „Rychle jsme získali dvacetibodové vedení, to byl základní kamen k zisku všech bodů," ví Vlček. „Do poločasu jsme ještě drželi přijatelné skóre. Po změně stran nám bohužel došla šťáva," přiznal varnsdorfský kouč.

„Postupem času jsme ze zápasu udělali exhibici, za zmínku stojí například neskutečný smeč Tadeáše Klemsy, který se snad odrážel od čáry trestného hodu!" chválí Daniel Vlček svého spoluhráče.

A ještě jeden teplický basketbalista zaslouží vyzdvihnout – Mladičký Stanislav Šťovíček, kapitán devatenáctky, si proti Varnsdorfu připsal své první body mezi dospělými. Stalo se tak pár hodin poté, co varnsdorfským juniorům nasázel 22 bodů!

BK Horejsek Děčín měl volný los, v tabulce na tom není moc růžově. Po jedenácti zápasech je sedmý, jediný bod před Varnsdorfem.