„Kolín logicky předvedl jinou hru, než v prvním zápase. Rozhodovali drobnosti. Je krásné, že v této fázi sezóny má každý zápas svůj příběh," pravil po utkání děčínský trenér Pavel Budínský. „Děčín vyhrál zaslouženě, z naší strany to byl mnohem bojovnější zápas. Bylo to jako na houpačce," zdůraznil kolínský kouč Predrag Benaček.

Dlouho to opravdu byla přetahovaná o každý bod, na začátku druhého poločasu hosté díky menší bodové šňůře mírně odskočili. Válečníci ale zlepšili obranu a vrátili se zpátky do vedení. To už do konce utkání nepustili. „V rozhodující chvíli jsme utáhli šrouby v obraně. To bylo důležité," připomněl děčínský Lukáš Bažant, autor dvanácti bodů.

Na druhé straně bodově zářil Bojan Bakič, nastřílel jich 22. Ale někteří jeho spoluhráči zklamali. „Velký problém byl pro nás výkon obou amerických rozehrávačů. Jak Dixon, tak Hunt nehráli dobře," mračil se Benaček.

Celé hale zatrnulo, když byl ve druhém poločase faulován (bez odpískání) Jakub Houška. Na palubovce se objevila krev, děčínský kapitán ale utkání dohrál. „Je tam tržná rána, Kuba odjel na šití. Je to úraz alá kubánský hudebník," pousmál se Budínský.

Děčín splnil plán, udržel domácí prostředí. Nyní ho čekají dva zápasy v Kolíně. „Soupeř je na řadě, čeká nás žhavá palubovka. Musíme se na to připravit," má jasno děčínský trenér. „Na nás bude teď tlak, musíme oba zápasy vyhrát," kontroval jeho protějšek.

Další zápas je na programu v úterý 18. dubna od 17.45. Nový systém play-off si zatím obě strany pochvalují. „Je to něco nového, na únavu není čas. Lidi vás ženou a vy na to nemyslíte. Je to super," pochvaloval si Bažant. „Souhlasím s Lukášem, na regeneraci je času dost. V tom není problém," podotkl kolínský Ladislav Horák.

BK ARMEX Děčín - BC GEOSAN Kolín 80:71 (12:15, 36:33, 54:50)

Nejvíce bodů: Vyoral, P. Houška a Bažant 12, Šiška 10 - Bakič 22, Skinner 16, Horák a Machač 8. Diváci: 980.