Ano, tušíte správně. Právě tato čtyřčlenná parta si proklestila na 22. ročník nejstaršího streetballového turnaje hraného na našem území cestu k celkovému prvenství.

„Pro mě to bylo hodně těžké. Rok jsem nic nedělal. Bylo to náročné. Hrál se zápas, pak bylo čtyřicet minut volno. A takhle to šlo až do finále. Člověk se rozhýbe a pak zase ztuhne. Už je to asi pro mladší hráče," přiznal bývalý děčínský basketbalista Miroslav Soukup, který vše odehrál i přes problémy s koleny.

„Partu jsme měli dobrou. Za druhý a třetí tým pak nastoupili další děčínští kluci, které znám. Jsou to mí kamarádi. Bylo to zajímavé si proti nim zahrát," pravil bývalý pivot Válečníků.

BOSENŠTÍ SNAJPŘI - vítěz hlavní kategorie Labského poháru 2017.Zdroj: Zdroj: facebookCesta za celkovým triumfem nebyla pro vítěze rozhodně lehká. „V semifinále jsme narazili na Kraby, kteří tento turnaj několikrát vyhráli. Důležité bylo, že netrefili žádný pokus z dálky. To nám pomohlo k cestě do finále," usmíval se Soukup. Ve finále pak Bosenští snajpři udolali tým, který nastupoval pod názvem Hnědý překvapení.

Vítězové Labského poháru 2017, stejně jako další týmy na bedně, mají právo účasti na dalších zajímavých akcích. Nejprve to bude finále Českého streetballového poháru, které se bude hrát v neděli 11. června na střeše Centra Černý Most v Praze. Bosenští snajpři si navíc zajistili vstupenku na nejstarší mezinárodní evropský streetballový turnaj Prague International Streetball Cup 2017, jenž se bude hrát o víkendu 15. a 16. července v srdci Prahy, na Václavském náměstí – Můstku. „Určitě se těšíme. Dokud neuvidíme ostatní týmy, tak ambice máme. Chceme si dobře zahrát a podívat se na ostatní celky. Doufám, že to budou pěkné zápasy. Až to skončí, půjdeme s manželkou nakupovat," dodal Miroslav Soukup.

Celkově se turnaje zúčastnilo neskutečných 61 týmů! Mezi osobnosti, které se na turnaji ukázaly, patřil například Igor Bayer (prezident České streetballové federace) nebo primátorka města Děčín Marie Blažková.

                                                 Výsledky 22. ročníku Labského streetballového poháru


Muži O18:
1. místo: Bosenští snajpři
2. místo: Hnědý překvapení
3. místo: Krabi

Junioři U18:
1. místo: Loptaři
2. místo: Hangover
3. místo: Dáváme to o desku

Kadeti U16:
1. místo: Hustlers
2. místo: Dangerous Sharks
3. místo: No name

Žáci U14:
1. místo: Rondomtýpci
2. místo: School Squad
3. místo: Bangele Squad

Minižáci U12:
1. místo: All Star team
2. místo: Praha Šupitrs
3. místo: GoldenLand

Mix U10:
1. místo: Koubasket
2. místo: Šimpáni
3. místo: BK Obři

Ženy O18:
1. místo: Once Again

Juniorky U18:
1. místo: Lol
2. místo: All-Stars
3. místo: Sebnitzer Korbhirscher

Kadetky U16:
1. místo: Toustíci
2. místo: Jelimáns
3. místo: Golden girls

Žákyně U14:
1. místo: Angelsky
2. místo: BKB
3. místo: Válečnice

Minižákyně U12:
1. místo: Jordanky
2. místo: Sluneťáci
3. místo: Kouzelnice