Basketbalisté Děčína mají na svědomí jedinou čárku v kolonce letošních ligových porážek u mistrovského Nymburka. A v sobotu 3. března k ní můžou připsat druhou. Sever Čech bude v krátké době po sobě opět dějištěm bitvy dvou aktuálně nejlepších týmů Národní ligy. Šlágr 3. kola skupiny A1 vypukne v 18 hodin.

„Bude to v krátkém časovém úseku druhé významné utkání. Dva týdny zpátky jsme odehráli s Nymburkem ve finále poháru velmi dobré utkání, které skončilo naší sedmibodovou porážkou, ale náš výkon měl velkou hodnotu. Otázka je, jaké prvky z tohoto utkání oba týmy přenesou do dalšího zápasu a co budou chtít eliminovat u hry soupeře,“ přemítá na webu Děčína trenér Pavel Budínský.

Jeho tým nedokázal ve finále poháru zopakovat ligové vítězství z kraje sezony, kdy Děčín doma přejel Nymburk v poměru 75:48, ale třeba se mu to povede teď, kdy se už sedm ligových zápasů veze na vítězné vlně. „Síla Nymburku je zřejmá, především útočný potenciál a bohaté zkušenosti jednotlivých hráčů z těžkých zápasů jsou devizou. Domnívám se však, že v současné situaci, v jaké se nacházíme, můžeme mistra potrápit znovu a za mimořádných okolností a s přáním všech hvězd na nebi pomýšlet i na výhru,“ vzývá nebesa Budínský.

Bojovat se bude o víkendu i ve skupině A2, kde usilují o postup do předkola play off i zbylé dva severočeské celky. Před svými fanoušky se zítra od 17 hodin představí basketbalisté Ústí, na jejichž palubovku zavítá k utkání 6. kola nejsilnější tým skupiny Ostrava. Hráči Slunety věří, že dokáží zopakovat výkon ze základní části, kdy doma porazili Novou huť přesvědčivě 90:66 a připíší si třetí vítězství v nadstavbě. To by potřebovali jako sůl, aby umazali část z tříbodové ztráty na čtvrtý Chomutov, který hájí poslední postupovou příčku.

Levharti nastoupí už dnes od 15 hodin doma proti Plzni a pokusí se navázat na středeční těsné vítězství nad Svitavami. Poslední výhra Západočechů nad Ústím o dva body je pro Chomutovské dostatečným varováním, aby předposlední tým tabulky nepodcenili.