Emoce z třaskavého derby ještě ani nestačily vyprchat a družina basketbalových Válečníků z Děčína už vyhlíží další velkolepou bitvu. Sedm zápasů neporažený lídr nejvyšší ligy se ve středu bude rvát o prodloužení vítězné série v magnetu 10. kola na palubovce Pardubic. Ústí si po prohraném derby bude chtít spravit chuť doma proti Jindřichovu Hradci.

Děčínští jsou na interesantní mač s druhými Pardubicemi, které doma zmákly i mistrovský Nymburk, pořádně nažhavení. „Utkání v Pardubicích bude jistě zajímavou konfrontací a velkou výzvou, obzvlášť v situaci, kdy Pardubice získaly skalp mistrovského Nymburka. Můžeme hrát s čistou hlavou, máme dobře rozehranou soutěž. A proto se na utkání moc těším," nechal se slyšet děčínský lodivod Pavel Budínský.

„Bude to jeden z těch největších zápasů v sezoně. Do Pardubic jedeme vyhrát," zavelel kapitán Válečníků z Děčína Jakub Houška.

Stále se zlepšující Ústečané se dnes postaví předposlednímu Jindřichovu Hradci s úkolem urvat doma třetí výhru v sezoně. V dresu Pand se představí jedna nová tvář – Glen Dean z týmu Idaho Vandals. Americký rozehrávač by měl nahradit Marcela Andersona, který požádal vedení klubu o uvolnění z vážných rodinných důvodů.

„Naše souhra se zlepšila a jsme na dobré cestě k lepším výsledkům. Musíme hrát kolektivně celý zápas, pak můžeme pomýšlet na vítězství," zná recept na úspěch hrající manažer Vladimír Hejl.

Obě svatomartinská utkání začnou v 18 hodin, v Ústí mají Martinové vstup zdarma.