Třízápasovou domácí sérii před vánočními svátky děčínští Válečníci zvládli podle vysněných představ a po výhrách v derby nad Ústím nad Labem a nad USK Praha porazili v sobotním 23. kole Národní basketbalové ligy i Jindřichův Hradec – 86:83.

„Výhra se pro domácí rodila ve vlnách – nejdříve byli dole a potom si mysleli, že ten zápas jasně vyhrají. My jsme je svou bojovností dokázali ještě zatlačit a donutit ke koncentraci celých 40 minut. Klíčové v tomto zápase bylo, že i když jsme se připravovali na jediného hráče, Tuckera, aby neměl volné střely, tak to se nám bohužel nepovedlo," uvedl asistent kouče poraženého mužstva David Musil.

Válečníci vykročení do druhé poloviny základní části NBL zvládli, dál drží druhou příčku tabulky za vedoucím obhájcem z Nymburku.

Ano, už dle výsledku je patrné, že si fanoušci užili další dramatický zápas. Jen pro připomenutí – Děčín vyhrál i třetí vzájemný zápas sezony, ale ten minulý rovněž těsně o pouhé dva body (88:86).

Jindřichův Hradec v úvodní čtvrtině zajímavého sobotního duelu zaznamenal 27 bodů a vedl dvouciferným rozdílem, avšak druhá a třetí čtvrtina jasně patřila favoritovi. V 35. minutě to bylo po trefě skvěle hrajícího Tuckera o 18 bodů, avšak dvě a půl minuty před koncem White snížil na rozdíl pěti bodů a v závěru to bylo po trojce Autreyho dokonce o dva.

„Řekl bych, že o naší výhře rozhodl nástup do druhého poločasu – a i když soupeř korigoval, tak bych řekl, že ve 35. minutě už to vypadalo, že utkání zkontrolujeme a bude to pohodová výhra. Ale díky naší nedisciplinovanosti, hloupým rozhodnutím některých hráčů a vysoké úspěšnosti soupeře z dálky v posledních dvou až třech minutách při hře vabank jsme si to zkomplikovali. Nakonec jsme o tři body vyhráli, za což jsem moc rád, výhra se počítá," řekl po další dramatické zápletce Pavel Budínský, trenér BK Děčín.

DĚČÍN – JINDŘICHŮV HRADEC 86:83 (20:27, 39:37, 61:50)

Nejvíce bodů: Tucker 32, Vyoral 16, Bažant 13 – Robinson 21, Vošlajer 13, Zuzák 11, White a Melski po 10. Fauly: 20:26. Trestné hody: 23/15 – 11/7. Trojky: 13:10. Doskoky: 43:28.