„Do Prostějova jedeme s výhrou v zádech a s touhou získat výhru číslo 2. Prostějov bude samozřejmě proti, to nám je všem jasné. Proto musíme odehrát celé utkání s maximální koncentrací, mentální odolností a herní konzistencí. Pak máme šanci uspět," uvedl Pavel Budínský, zkušený trenér BK Armex Děčín. Dál mu chybí zkušený lídr Houška.

„V prvním zápase se nám podařilo zvítězit. Nebýt nepovedené třetí čtvrtiny, kde jsme úplně změnili styl naší hry a začali hrát staticky, tak věřím, že výsledek mohl být ještě jednoznačnější. Chtěli bychom navázat hlavně na první poločas, kde jsme hráli dobře jak na útočné, tak na obranné polovině. Samozřejmě hrajeme na palubovce Orlů a víme, že to bude mnohem těžší a budeme se na to muset ještě lépe připravit," řekl děčínský křídelník Tomáš Pomikálek, opora týmu.

Poučení z úvodní bitvy si chtějí vzít i Hanáci. „Já jsem rád za to, že jsme se v prvním zápase po půlce zvedli, trošku jsme si zvykli na to tempo, taky jsme přitvrdili, začali jsme hrát rychleji a padli nám nějaké střely. Tím jsme se po bodové sérii dostali zpátky do zápasu na rozdíl pár bodů. A v tomto trendu chceme pokračovat i doma," uvedl prostějovský kouč Zbyněk Choleva a věří v podporu fanoušků.

Zápas číslo tři se v děčínské hale uskuteční ve středu večer (od 20:00)