Přitom první čtvrtina nasvědčovala tomu, že by to měla být opět přetahovaná o každý koš. Poté ale na děčínské palubovce kralovali domácí basketbalisté. „Kluky musím za dobrý výkon pochválit. V první čtvrtině jsme se museli adaptovat na pohyb míče a naší slabou stránkou byly doskoky. Pak se ale zlepšila obrana, měli jsme přes dvacet asistencí. Asi nás nakopl dobrý zápas s Nymburkem," pochvaloval si děčínský basketbalový kouč.

Opava, která si do druhého dějství nesla mírný náskok, odpadla, když právě tento úsek hry prohrála rozdílem 20 bodů! „To bylo hodně špatné. Nechávali jsme domácím hodně volné střely. Pak Děčín získal sebevědomí a hrálo se mu dobře. Nám se nedařilo ani v útoku," hlesl trenér Opavy Petr Czudek. „Jediné, co jsme tady splnili, byly naše doskoky. Brali jsme to jako přípravu na play-off, protože budeme začínat na půdě soupeře. Ale moc se to tedy nepovedlo," mrzelo nejlepšího střelce Opavy v zápase Radima Klečku.

Slezané se vyznačují výborným průměrem pokusů za tři body. Tentokráte je ale Děčín předčil i v tomto ukazateli, když nasázel dvanáct trojek proti sedmi opavským. „Víme, že Opava je schopna se zbláznit a nasázet třeba deset trojek. To se nám podařilo eliminovat. A naopak nám to za tři body docela létalo," všiml si děčínský Jiří Jelínek, autor jedenácti bodů.

Válečníci tak mají stále stejnou bilanci jako Prostějov, který zvítězil v Ostravě. Oba celky se přetahují o druhé místo. „Máme to ve svých rukách, můžeme si to pokazit sami. Ale rozhodně uděláme maximum pro to, abychom to druhé místo získali," má jasno Jelínek, kterého už v pondělí čeká vystoupení na letošním Utkání hvězd. „Bude to pro mě zajímavá zkušenost. Ještě mě dali do týmu mladších. Těším se na to," dodal děčínský basketbalista, který se v pražské hale Královka potká také s Jakubem Houškou, Tomášem Vyoralem a Lubošem Striou.

Právě Stria byl zvolen nejlepším hráčem nedělního zápasu. „Nastoupili jsme s dobrou energií, ale hořeli na obranném doskoku. Pak jsme přitopili v obraně a už se adaptovali na naší klasickou hru," hodnotil vše Stria.

BK Děčín – BK Opava 82:65 (21:23, 50:32, 71:49)

Nejvíce bodů: J. Houška a Stria po 17, Bažant 15, Jelínek 11, Landa 10 – Klečka 13, Cvek 11, Šiřina 9, Blažek 8. Fauly: 19:17. Trestné hody: 7/4 – 8/6. Trojky: 12:7. Doskoky: 20:30. Diváci: 920.