Francouzské basketbalistky se připravují v Děčíně na mistrovství Evropy již od neděle, ve středu se k nim připojily i české hráčky. Ve čtvrtek sehrály první ze tří přípravných zápasů, kterými vrcholí příprava na mistrovství Evropy.

Několik desítek děčínských basketbalových fanoušků, kteří si nenechali zajímavý zápas ujít, vidělo především bojovný basketbal plný soubojů. Francie dlouho vedle, v některých okamžicích téměř o deset bodů. České Lvice ale ani to nezlomilo, postupně stahovaly náskok Francouzek. Několikrát se přiblížily na dostřel, ale soupeřky opět odskočily. Nakonec Češky dokázaly zvrátit skóre na svou stranu a v prvním letošním domácím utkání se mohly radovat z vítězství 64:59.

Nejlepší českou střelkyní byla Tereza Halátná, která si připsala 13 bodů. Jen o jeden bod méně pak zaznamenala Kateřina Zeithammerová.

České kadetky se připravují na srpnové mistrovství Evropy, které se odehraje v Bourges, v zemi jejich děčínských soupeřek Francii. Tým Richarda Fouska se tradičně účastní elitní divize, v letech 2013 - 2014 získal dvě stříbra a v roce 2015 se stal dokonce mistryněmi Evropy.